Slagerij Burms

Traditioneel Vakmanschap

Niet ver van de Zuid in Gent, langs de Sint Lievenspoortstraat, staat Slagerij Burms al sinds 1966 symbool voor traditioneel vakmanschap en ambachtelijke kwaliteit. Albert Burms en zijn vrouw Liliane Windels stichtten de zaak in januari 1966, ze moeten zich geweldig goed hebben gevoeld bij elkaar want negen maanden later werd hun eerste kindje, Hans geboren.

Het verhaal van Slagerij Burms is er een van passie en toewijding, doorgegeven van vader op zoon. Hans heeft zijn hele leven in deze straat doorgebracht en heeft de zaak met liefde en zorg in 2003 overgenomen, samen met zijn vrouw Marva Haelterman. Dagelijks bereiden ze er met eigen handen verse gerechten en charcuterie, van huisgemaakte waterzooi en lasagne tot ambachtelijk gemaakte pastrami, salades en zelfs hespenworst. Gehakt en preparé worden er tot drie keer per dag vers gemalen, allemaal zonder toevoegingen zoals in grootmoeders tijd.

De reputatie van Slagerij Burms reikt ver, zelfs tot in de media. Johan Heldenbergh noemde de slagerij in een kranteninterview een authentieke en bijzondere plek. Wie de slagerij binnenstapt, kan rekenen op een warm welkom en een babbelke met Marva of Hans. Als vaste klant wordt je al gauw met je voornaam aangesproken.

Onlangs mocht ik als schilder een bijdrage leveren aan dit prachtige verhaal door de familienaam aan te brengen op de etalage. Het raam dat voorheen slechts “belegde broodjes” aankondigde is nu een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en het vakmanschap van deze geliefde zaak. Het is hartverwarmend om te zien hoe de vaste klanten en voorbijgangers reageren op de nieuwe toevoeging, die de essentie van Slagerij Burms perfect weerspiegelt.

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Andere projecten