Be true to yourself
and you will never fall


Meer over Maarten Leenknecht (1985)

Een foto van Maarten Leenknecht.
Een foto van Maarten Leenknecht aan het werk. Hij maakt een schildering op de muur.

Maarten is een letterschilder, logo-ontwerper en street artist. In zijn werk brengt hij een oud ambacht weer tot leven: het schilderen van letters met de hand. Dat doet hij op elke mogelijke drager. Van gevel tot uitstalraam, van bestelwagen tot zeilboot.

Reeds als achtjarige jongen tekende Maarten alles na wat hem inspireerde, zoals cartoonfiguren, logo’s van muziekgroepen en skateboardmerken. In zijn tienerjaren experimenteerde hij met 3D-letters en graffiti. Zonder erbij stil te staan was hij toen al bezig met zijn passie: typografie.

Die passie ontlook helemaal tijdens zijn grafische studies aan de hogeschool. De interesse van Maarten verbreedde zich verder naar handgeschilderde reclames en vintage publiciteit.

Voor elk project gaat Maarten uit van zijn motto: “be true to yourself and you will never fall”. Daarom zal het eindresultaat altijd trouw zijn aan het DNA van uw zaak, merk of product.

Naast zijn ambacht heeft Maarten Leenknecht nog een tweede passie: zijn werk als docent Grafische Vormgeving aan de Arteveldehogeschool. Daar geeft hij de liefde voor het vak door aan zijn studenten.

Letterknecht aan het werk

Heb je een project
voor Letterknecht?