Met verve sinds  1995.

Ik ben Maarten Leenknecht aka Letterknecht – letterschilder, logo-ontwerper en street artist.

Sinds mijn tiende teken ik letters en logo’s. Eerst met stiften op mijn skateboard, later met spuitbussen op graffitimuren. Mijn passie voor typografie kreeg verder vorm tijdens mijn grafische studies en in mijn werk in de reclamesector. Zo ontdekte ik de schoonheid van handgeschilderde reclame en vintage publiciteit. Om het vergeten ambacht van letterschilder te eren, ging ik in de leer bij John Downer en Mike Meyer, twee Amerikanen met 50 jaar ervaring. Bij Lieve Cornil van het European Lettering Institute leerde ik de kneepjes van kalligrafie en verdiepte ik me in de geschiedenis van het schrift.

Een foto van Maarten Leenknecht.
Een foto van Maarten Leenknecht aan het werk. Hij maakt een schildering op de muur.

Vandaag zet ik die traditie met verve verder. Met mijn vakkennis en vaste hand maak ik het verschil op wanden, etalages, uithangborden … Overal waar kwaliteit een extra couche karakter verdient.

Mijn motto: be true to yourself and you will never fall. Dat merk je aan mijn schilderwerk. In elke penseelstreek blijf ik trouw aan het DNA van jouw zaak, merk of project. En als docent grafische vormgeving aan de Arteveldehogeschool in Gent geef ik die boodschap ook door aan mijn studenten.

Letterknecht aan het werk

Heb je een project
voor Letterknecht?