Equality

Wallin' for change

In juni 2020, in de nasleep van de tragische dood van George Floyd, kreeg ik de kans om een betekenisvol project aan te pakken. Met een bescheiden budget voor materiaalkosten, gefinancierd door de projectontwikkelaar, besloot ik een krachtige boodschap van hoop en verandering te schilderen op een heel grote muur.

Vanaf het begin wist ik dat deze muur na een paar maanden zou worden afgebroken, maar ik kon de kans niet laten schieten. Ik moest dit schilderen. "Equality", 44 meter lang en 5 meter hoog, stond als een visuele roep om rechtvaardigheid op de achtergevel van de supermarkt langs de Franse Vaart in Ledeberg, Gent. Vijf dagen lang werkten ik met de hulp van enkele vrienden onvermoeibaar om deze boodschap te schilderen.

Geïnspireerd door de kippenvel bezorgende video van Kimberly Latrice Jones, werd ik gedreven door boosheid over onrecht. Hoewel ik weet dat een schilderij de wereld niet kan veranderen, hoop ik dat we gelijkheid belangrijker kunnen maken, zodat we als mensen naar elkaar toe kunnen groeien in plaats van weg van elkaar. Dat we met elkaar in contact kunnen komen en stevige bruggen kunnen bouwen. Dat we elkaar allemaal kunnen zien als gelijkwaardig en elkaar behandelen zoals we zelf behandeld willen worden – een principe dat in elke religie ter wereld terug te vinden is.

Met dank aan Wallin, Keizerpoort en de helpende handen van Koen, Guillaume en Jolene.

Foto credits: Travel For Motion, Nele Van haver, Lewis Prempeh, Bennie De Meulemeester, Maarten Leenknecht.

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

De Gentenaar

Het Laatste Nieuws

Het Laatste Nieuws

Andere projecten

Omarm Imperfectie
(Street) Art
Muren
Pixel painting LDH Trans
(Street) Art
Muren